Κώστας Πουπάκης

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 -

Ναρκωτική ουσία που προκαλεί τάσεις κανιβαλισμού

E-mail Εκτύπωση

 

drugs

Η ερώτηση του Κώστα Πουπάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες η εξάπλωση ενός νέου ναρκωτικού, με την ονομασία «άλατα μπάνιου» λόγω της ομοιότητάς στην όψη και στην αφή με εν λόγω άλατα, που προκαλεί κρίσεις βίας και έντονες ψυχολογικές διαταραχές. Όπως υποστηρίζει μάλιστα η ιατρική κοινότητα το ισχυρό αυτό ναρκωτικό προκαλεί στους χρήστες απρόβλεπτη ψυχωτική συμπεριφορά με τάσεις αυτοκτονίας, αλλά και επιθετικότητα που κατέληγε σε κανιβαλισμό.


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ήδη στην Αμερική το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα περιστατικά χρηστών που επιτίθενται σε περαστικούς, παρουσιάζοντας βίαιη συμπεριφορά με τάσεις κανιβαλισμού, ενώ παράλληλα αρκετά δημοσιεύματα στον Τύπο αναφέρουν ότι το επικίνδυνο αυτό χημικό ναρκωτικό έχει ήδη εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή αγορά πχ. Γερμανία προκαλώντας την έντονη ανασφάλεια των πολιτών.

 

Δεδομένου ότι πρόκειται για άκρως ανησυχητικό φαινόμενο και οι χρήστες εύκολα μπορούν να προμηθευτούν τον συγκεκριμένο τύπο ναρκωτικού ακόμα και μέσω διαδικτύου, καθώς και ότι 6.500-8.000 θάνατοι κάθε χρόνο στην ΕΕ εξακολουθούν να οφείλονται στα ναρκωτικά, ερωτάται η Επιτροπή:

  1. Είναι ενημερωμένη σχετικά με την εξάπλωση της νέας αυτής ουσίας; Εάν ναι, βρίσκεται σε εξέλιξη κάποια συντονισμένη δράση για την παρακολούθησή της; Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή σε ποια Κράτη Μέλη έχουν αναφερθεί κρούσματα για χρήση της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας;
  2. Προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία με στόχο την ενημέρωση τόσο των αρμόδιων εθνικών αρχών, όσο και των πολιτών για το φαινόμενο αυτό καθώς και να αναλάβει εκ νέου συντονισμένες εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών για τη μάστιγα των ναρκωτικών;

alt

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης