Κώστας Πουπάκης

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 -

Διάκριση εις βάρος των ελλήνων καταναλωτών

E-mail Εκτύπωση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελληνικής εφημερίδας "τα Νέα", ενόψει της κυκλοφορίας της νέας ταμπλέτας υπολογιστή της "Apple" στο τέλος του προηγούμενου μήνα, η εταιρεία αποφάσισε να μειώσει την τιμή της παλαιάς ταμπλέτας υπολογιστή (πρώτης γενιάς) κατά 100 ευρώ. Παράλληλα για όσους απόκτησαν τον εν λόγω υπολογιστή πρώτης γενιάς από τις 16 Φεβρουάριου έως και 2 Μαρτίου, η εταιρεία προχωρά στην επιστροφή χρημάτων: 100 δολαρίων στην Αμερική, 100 λιρών στην Αγγλία και 100 ευρώ στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση της εταιρείας στις 3 Μαρτίου, οι αγοραστές της συσκευής πρώτης γενιάς θα πάρουν πίσω τα 100 δολάρια (ή τα 100 ευρώ στην Ευρώπη) προσκομίζοντας την απόδειξη αγοράς στο κατάστημα από το οποίο την προμηθεύτηκαν ή επικοινωνώντας με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας, σε περίπτωση που αγόρασαν την συσκευή μέσω διαδικτύου.

Δεδομένου ότι στην Ελλάδα η διάθεσή της συσκευής πρώτης γενιάς ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου του 2011, με καθυστέρηση περίπου 10 μηνών από την ημερομηνία κυκλοφορίας στις υπόλοιπες χώρες, καθώς και ότι η αντίστοιχη επιστροφή χρημάτων δεν ισχύει μέχρι σήμερα, ούτε υπάρχει ενημέρωση ότι θα ισχύσει, Ερωτάται η Επιτροπή:

Πως κρίνει η Επιτροπή τις πρακτικές της εν λόγω εταιρείας σύμφωνα με το δίκαιο ανταγωνισμού της ΕΕ; Για ποιό λόγο υπάρχει αυτή η διάκριση εις βάρος των ελλήνων καταναλωτών, με αποτέλεσμα να μην επωφελούνται από την επιστροφή των 100 ευρώ που ισχύει για τους αγοραστές στις άλλες χώρες;
 

Απάντηση στην ερώτηση

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης