Κώστας Πουπάκης

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 -

Επίδραση χρήσης κινητών τηλεφώνων στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών

E-mail Εκτύπωση

[Ερώτηση των ευρωβουλευτών Γ.Παπανικολάου & Κ.Πουπάκη]

Η Επιτροπή δρομολόγησε προσφάτως δύο νέες μελέτες διεθνούς κλίμακας που χρηματοδοτούνται από το 7ο ΠΠ: αντικείμενο του έργου με την ονομασία MOBI-KIDS είναι να διερευνηθεί κατά πόσον η χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου σε παιδιά, και του έργου με την ονομασία SEAWIND είναι η διερεύνηση πιθανών κινδύνων από την έκθεση σε ασύρματες συσκευές. Από τα ερευνητικά αυτά έργα αναμένεται να προκύψουν τα προσεχή έτη δεδομένα για την εκτίμηση της επικινδυνότητας. Πέραν όμως των κινδύνων που ενδέχεται να έχουν τα κινητά τηλέφωνα στη σωματική υγεία των παιδιών, συχνά διεθνείς επιστημονικές έρευνες αναφέρουν πως η χρήση κινητών τηλεφώνων προκαλεί διαταραχή της προσοχής και της συγκέντρωσης, με άμεσο αποτέλεσμα τις χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο.

Ερωτάται, λοιπόν, η Επιτροπή:

- Διαθέτει στοιχεία σχετικά με το τι συμβαίνει στα κράτη μέλη όσον αφορά την χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά στα σχολεία; Αν ναι, ποια είναι αυτά;

- Προτίθεται να διερευνήσει περαιτέρω τις επιπτώσεις της χρήσης κινητών τηλεφώνων στην πνευματική ανάπτυξη των νέων;

Απάντηση στην ερώτηση

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης