Κώστας Πουπάκης

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 -

20 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης

E-mail Εκτύπωση

 

social justice


Η δήλωση του Κώστα Πουπάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης: 


Το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη βρίσκεται στον πυρήνα των διεκδικήσεων των Ελλήνων πολιτών και πρέπει επιτέλους να βρεθεί στο επίκεντρο της ακολουθούμενης πολιτικής. Άλλωστε σε τι διαφέρει μια κοινωνία χωρίς δικαιοσύνη από τη ζούγκλα;


Δεν είναι μόνο ηθική αναγκαιότητα αλλά και μια από τις βασικότερες αναπτυξιακές προϋποθέσεις. Η επίτευξή της πρέπει να σταματήσει να αποτελεί ρητορική αναφορά ή ευχολόγιο και να μετατραπεί σε εθνικό διακύβευμα. Όσο καταστρατηγείται, τόσο θα χάνεται και η νομιμοποίηση από κάθε μέτρο που επιβάλλει ακόμη μεγαλύτερες θυσίες.

 

Η διασφάλιση της δικαιοσύνης και της ισότητας είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνικής ειρήνης και επομένως της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Ο συνδυασμός κοινωνική δικαιοσύνη, σκληρή δουλειά, αλληλεγγύη,  αξιοπρέπεια, συνέπεια και ελεύθερη σκέψη πρέπει να είναι η ελληνική απάντηση στην κρίση.

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης