Κώστας Πουπάκης

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 -

Οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική συνοχή οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

E-mail Εκτύπωση

 

KP 1


Όταν η κοινωνία των εργαζομένων αγωνίζεται με υπευθυνότητα και όραμα, τότε το «δίκιο» γίνεται «δίκαιο».

 

Η Πρωτομαγιά του 2012 βρίσκει την Πατρίδα μας τα όρια ανθρωπιστικής κρίσης και τους Έλληνες στα συσσίτια και την εξαθλίωση.

 

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ τόσο για τη χώρα μας που δοκιμάζεται από ολοένα και εντεινόμενα κοινωνικά προβλήματα, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που οφείλει να υπερασπιστεί τις κοινωνικές της αξίες και τα πολιτικά της ιδεώδη εγκαταλείποντας τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο της ακραίας λιτότητας.

 

Η ύφεση δεν αντιμετωπίζεται με ανεργία, φοροεπιδρομές, οριζόντιες περικοπές, φτώχεια και υλική υστέρηση. Αντίθετα η πολυπόθητη ανάπτυξη έρχεται μέσα από την εγγύηση αξιοπρεπών μισθών και συντάξεων, τη διασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικών ελευθεριών.

 

Οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική συνοχή είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι οι «συντεταγμένες» για την Ελλάδα της Ελπίδας, της Δημιουργίας και της Ευημερίας.

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης