Κώστας Πουπάκης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 -

Αναγκαιότητα η επανασυσπείρωση της κοινωνίας των πολιτών στην ιδεολογικά κοινωνικά φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη

E-mail Εκτύπωση

 

K.Poupakis 8


Αναγκαιότητα η επανασυσπείρωση της κοινωνίας των πολιτών στην ιδεολογικά κοινωνικά φιλελεύθερη

κεντροδεξιά παράταξη

 

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα και την ελληνική κοινωνία, η Ελληνίδα και ο Έλληνας, η καθημερινότητα και το μέλλον τους, πρέπει να βρεθούν επιτέλους στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων και διεργασιών.

 

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν χάσει το 40% του πραγματικού τους εισοδήματος μέσα σε 2 χρόνια, η ανεργία ξεπερνά το 21%, οι νέοι μας καταδικάζονται στη μετανάστευση, τα συσσίτια γίνονται συνθήκη επιβίωσης για χιλιάδες συμπολίτες μας ενώ ο εφιάλτης του «πλειστηριασμού» πλανάται πάνω από κάθε υπερχρεωμένο νοικοκυριό.

 

Η εργασία απαξιώνεται και μετατρέπεται σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση των 245€ χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα δημιουργώντας ένα νέο κύμα «νεόπτωχων». Η πραγματική οικονομία οδηγείται στην οριστική πτώχευση από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα -η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας- καταρρέει, τα «ρολά κατεβαίνουν» και τα χιλιάδες «λουκέτα» γεμίζουν τις ουρές απελπισίας του ΟΑΕΔ.

 

Μπροστά σε αυτές τις εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες, μπροστά στις «αγωνίες» των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων του τόπου αναγκαιότητα πλέον είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση, με ισχυρή εντολή και στήριξη του συνόλου των ευρωπαϊκά προσανατολισμένων δυνάμεων, προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί τους επαχθείς όρους του μνημονίου - μέσα πάντα στην ευρωζώνη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς στους οποίους αγωνιστήκαμε με θυσίες να ενταχθούμε για να ανεβάσουμε το επίπεδο διαβίωσής μας, για ένα καλύτερο αύριο.

 

Αυτό μπορεί να γίνει με αιχμή του δόρατος μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα "συζητήσει" με τον κόσμο, θα σταθεί δίπλα στον εργαζόμενο, τον άνεργο, το συνταξιούχο, τον αγρότη και τον επιχειρηματία, καθώς χωρίς την επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει απασχόληση. Απαιτείται μια συνεργασία με το σύνολο της κοινωνίας, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, με επίκεντρο το διάλογο και την επίδειξη υπευθυνότητας από όλες τις πλευρές χωρίς αυταρχικότητα ή λαϊκισμούς, έτσι ώστε να δημιουργηθούν όροι ανάπτυξης, μέσω και της ενίσχυσης των επενδύσεων, προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την ύφεση - γυρίζοντας πλέον σελίδα.

 

Είναι σαφές ποιοί έσπρωξαν την Ελλάδα στην οικονομική υποτέλεια και την κοινωνική ανέχεια, αλλά είναι επίσης προφανές ότι ένα συσπειρωμένο κοινωνικά φιλελεύθερο κεντροδεξιό μέτωπο είναι αναγκαίο να αναλάβει την πρωτοβουλία για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

 

Είναι καθήκον όλων να συμβάλουμε σε αυτήν την προσπάθεια - σύσσωμη η κοινωνία των πολιτών, - όλες οι πολιτικές δυνάμεις από τα διάσπαρτα κομμάτια της κεντροδεξιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης