Κώστας Πουπάκης

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 -

Δήλωση ΔΑΚΕ ΙΤ για τις προσυνεδριακές εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ.

E-mail Εκτύπωση

 

 

Γραφείο Προέδρου ΔΑΚΕ Ι.Τ.

 

Αθήνα 12/10/09

ΔΗΛΩΣΗ

Με αφορμή τελευταία δημοσιεύματα, από δήθεν ανώνυμες πηγές, που εμφανίζουν την οργάνωση της ΔΑΚΕ-ΙΤ να εμπλέκεται στις προσυνεδριακές εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:
«Η ΔΑΚΕ-ΙΤ, όπως είναι γνωστό, δεν είναι κομματικό όργανο, αλλά συνδικαλιστική παράταξη με συγκεκριμένους στόχους-επιδιώξεις, & με μέλη που δεν είναι κατ’ ανάγκη & κομματικά μέλη. Τα ιδεολογικοπολιτικά της χαρακτηριστικά, φυσικά, την εντάσσουν στον κοινωνικά φιλελεύθερο χώρο, που πολιτικά εκφράζεται από το κόμμα της ΝΔ».
Ειδικότερα, τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΙΤ, που είναι ταυτόχρονα και κομματικά μέλη της ΝΔ:


1. Ενδιαφέρονται και αγωνίζονται πάνω απ’όλα για την υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών, που έχουν σχέση με την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, και σε δεύτερη φάση για τα πρόσωπα που θα κληθούν να τις υλοποιήσουν. Πολιτικές που θα πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία, να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και που θα προκύπτουν μέσα από μια ευρεία συζήτηση με όλους τους κοινωνικούς φορείς & ομάδες, έναν πλατύ και ουσιαστικό διάλογο με όλη τη βάση. Θέσεις-για στροφή στην κοινωνία & στα ζητήματα καθημερινότητας, που έχουν κατατεθεί από τη ΔΑΚΕ-ΙΤ δημόσια σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια της ΝΔ, υπό τη μορφή μιας «κοινωνικά ιδεολογικής πλατφόρμας»


2. Θεωρώντας, μάλιστα, σε κάθε περίπτωση δεδομένο, ότι όλοι οι φερόμενοι ως υποψήφιοι είναι έντιμοι, σέβονται και αγαπάνε τη βάση της ΝΔ, επιθυμούν και αγωνίζονται για την ενότητα της, τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΙΤ σε όλη την Ελλάδα έχουν κρίση να αποφασίσουν μόνα τους-ελεύθερα, εκτιμώντας πέρα από διαδικασίες ποιες πολιτικές είναι σύμφωνες με τα αιτήματα και τις αγωνίες της ΔΑΚΕ, ποιοι μπορούν να τις υλοποιήσουν και ποιοι στάθηκαν συνέχεια κοντά στα προβλήματα μας & στην παράταξή μας.


3. Τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΙΤ είναι αποφασισμένα να περιφρουρήσουν, με κάθε μέσο-στο βαθμό που τους αναλογεί-την ενότητα της ΝΔ και να σταθούν δίπλα, υπεύθυνα με θέσεις-προτάσεις στην επόμενη ηγεσία της, θεωρώντας ταυτόχρονα εντελώς απαραίτητο, σε όλη την προσυνεδριακή περίοδο, να πρυτανεύσει η ψυχραιμία, η σύνεση, η μετριοπάθεια. Να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, αλλά και να εγκαταλειφθεί άμεσα η εσωστρέφεια, ώστε να αποκτήσει ο πολιτικός μας χώρος-το ταχύτερο-δημόσιο πολιτικό λόγο, απέναντι σε λάθη, παραλείψεις, βλαπτικές ενέργειες-αποφάσεις, που ήδη λαμβάνονται από την νέα Κυβέρνηση για την χώρα και την ελληνική κοινωνία. Δεν χωράνε άλλες καθυστερήσεις, δεν μπορεί να είμαστε άλλο απόντες. Δεν υπάρχουν για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους και τα προβλήματά τους, οι οποιεσδήποτε περίοδοι χάριτος-για κανένα.


Τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΙΤ από σήμερα, όταν θεωρούν ότι θίγονται στα εργασιακά τους δικαιώματα σε κάθε χώρο εργασίας, αλλά & σε κάθε πολιτική απόφαση-παρέμβαση που θεωρούν ότι βλάπτονται τα συμφέροντα των ομάδων της κοινωνίας που εκπροσωπούν, θα σταθούν-όπως πάντα, και με κάθε μέσο, απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία. Ο «αγώνας» για την βελτίωση της κοινωνίας για μας συνεχίζεται. Είμαστε υπερήφανοι για τις θέσεις μας, για την ιδεολογία μας, για τον κόσμο μας, για την παράταξή μας, και θα συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι για μια νέα εποχή…
Πέρα από τα παραπάνω, που αποτελούν και πάγιες θέσεις της ΔΑΚΕ-ΙΤ, επειδή πολλά γράφονται και ίσως γραφτούν ακόμα περισσότερα, δηλώνουμε ότι, οποιαδήποτε άλλη θέση, σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει στο σύνολο της- την παράταξή μας.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα
Κ. Πουπάκης

 

 

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης