Κώστας Πουπάκης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 -

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» με τις Ελληνίδες στο επίκεντρο της πολυεπίπεδης κρίσης

E-mail Εκτύπωση

 

Ginaika

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η φετινή «Ημέρα της Γυναίκας» βρίσκει τις Ελληνίδες στο επίκεντρο της πολυεπίπεδης κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, μιας κρίσης που γίνεται «άλλοθι» νέων διακρίσεων σε βάρος τους.


Η γυναικεία δημιουργία και δυναμική παραμένει εγκλωβισμένη στα υψηλά ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόλησης, στην ανασφάλιστη εργασία και τις χαμηλές αμοιβές. Ταυτόχρονα, η συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τον πολλαπλό και κομβικό ρόλο που διαδραματίζουν για την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική προκοπή, τη θωράκιση του θεσμού της οικογένειας και την αλληλεγγύη των γενεών.


Το γυναικείο ανθρώπινο δυναμικό συνιστά ένα σπουδαίο αναπτυξιακό κεφάλαιο για τον Τόπο μας που θα συνεχίσει να είναι αναξιοποίητο όσο οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως «εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας» σε μια αγορά εργασίας που εξακολουθεί να «ποινικοποιεί» τη μητρότητα ή ακόμη και το ενδεχόμενό της.


Η σημερινή ημέρα έχει αγωνιστικό και όχι επετειακό χαρακτήρα, πρέπει να είναι ένας ακόμη σταθμός στον πολύχρονο αγώνα για διεκδίκηση της πραγματικής ισότητας των δύο φύλων στην επαγγελματική σταδιοδρομία, την κοινωνική καταξίωση και τη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.


Πρέπει επιτέλους οι γυναίκες να σταματήσουν να αποτελούν «ευπαθή ομάδα», να βγουν από το περιθώριο και να τεθούν στην πρωτοπορία της Εθνικής Προσπάθειας για την ανάκαμψη της Πατρίδας μας. Ο στόχος, άλλωστε, για «Ισχυρή Γυναίκα» είναι συνώνυμος με το όραμα για «Ισχυρή Ελλάδα».

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης