Κώστας Πουπάκης

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 -

Πρωτομαγιά 2013

E-mail Εκτύπωση

 

kp

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι συνηθισμένη «επέτειος» καθώς σφραγίζει μια δύσκολη περίοδο για τους ευρωπαίους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την Κρίση και τις μονοδιάστατες πολιτικές ακραίας λιτότητας, την ώρα που τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας απειλούν ευθέως το θεμελιώδες δικαίωμα στη δουλειά.


Η μισθολογική ανεπάρκεια, η επαγγελματική ανασφάλεια και η «μαύρη εργασία» δεν προσφέρουν διέξοδο ανάκαμψης, αντίθετα εντείνουν την ύφεση οδηγώντας σε διάλυση της κοινωνικής συνοχής.


Η σημερινή ημέρα, οι μνήμες, οι αγώνες και η ιστορία της επιβάλλεται να αποτελέσουν την «πυξίδα» προκειμένου όλοι μαζί να υπηρετήσουμε την κοινή προκοπή διεκδικώντας ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο «αύριο».


Η εργασία αποτελεί το βασικότερο μοχλό ανάπτυξης, πρέπει να προστατεύεται και όχι να απαξιώνεται. Η κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη δεν είναι το πρόβλημα, αλλά ο πυρήνας της λύσης στο «γρίφο» της δημοσιονομικής εξυγίανσης τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη συνολικότερα.

Το εργατικό δυναμικό είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας. Απαιτούνται υπεύθυνες πολιτικές και δράσεις ώστε να βρεθεί στο επίκεντρο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας, και όχι στο περιθώριο.

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης