Κώστας Πουπάκης

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 -

Η αξιοπρεπής διαβίωση και εργασιακή προκοπή των ΑμεΑ είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και όχι «διακύβευμα»… 3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

E-mail Εκτύπωση

 

amea

Κ. Πουπάκης: Η αξιοπρεπής διαβίωση και εργασιακή προκοπή των ΑμεΑ είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και όχι «διακύβευμα»…

3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η 3η του Δεκέμβρη συμπυκνώνει τους πολύχρονους αγώνες και τις τεράστιες αγωνίες τόσο των ΑμεΑ, όσο και των οικογενειών τους που καταβάλουν μια τιτάνια καθημερινή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλίζουν όσα εμείς θεωρούμε δεδομένα.

Η κατάργηση των διακρίσεων που τοποθετούν μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας στο «περιθώριο» είναι πρωταρχικό καθήκον κάθε ευνομούμενης συντεταγμένης πολιτείας.

Η ποιότητα ζωής και ο βαθμός συμμετοχής των ΑμεΑ στο δημόσιο βίο είναι βασικά στοιχεία που διακρίνουν τις αναπτυγμένες χώρες από τα υπανάπτυκτα κράτη.

Η δυναμική ένταξή τους στην κοινωνική, εκπαιδευτική και επαγγελματική διαδικασία με όρους ενεργητικής ενσωμάτωσης -όχι παθητικής αρωγής ή «φιλανθρωπίας»- είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα υπερασπίζεται το «όλον» αντιμαχόμενη το «μερικό».

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ποικιλομορφία δεν πρέπει να προσεγγίζεται αριθμολαγνικά, αλλά μέσα σε ένα περιβάλλον με ενισχυμένες δομές φροντίδας και πρόνοιας που θα μετατρέπουν την απαιτούμενη κοινωνική προστασία σε πηγή δημιουργίας και προόδου.

Στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας τα ΑμεΑ μπορούν και επιβάλλεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, η παραγωγική αξιοποίησή τους είναι αναγκαία αναπτυξιακή συνθήκη, δεν είναι «πολυτέλεια» ούτε «επαιτεία».

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης