Κώστας Πουπάκης

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 -

Μήνυμα Κ. Πουπάκη ενόψει των προσεχών Αυτοδιοικητικών Εκλογών

E-mail Εκτύπωση

 "Ήρθε η ώρα, τώρα είναι η ευκαιρία, να καταγγείλουμε τα κοινωνικά άδικα μέτρα του Μνημονίου και να καταδικάσουμε, αυτούς που τα πήραν, χωρίς τη συναίνεση του ελληνικού λαού. Να καταδικάσουμε εκείνους, οι οποίοι με ψέματα πήραν την εξουσία και οδήγησαν τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό θα το κάνουμε με την συμμετοχή μας και τη ψήφο μας, υπερψηφίζοντας τους δικούς μας συνδυασμούς σε Δήμους και Περιφέρειες, τους νέους ανθρώπους, που με τη στήριξη όλων μας, θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας και ένα ισχυρό μήνυμα στην αλαζονική συμπεριφορά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο Κ. Πουπάκης ενόψει των προσεχών Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Ακολουθεί το κείμενο της συνολικής τοποθέτησης του Κ. Πουπάκη για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


 


Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ανατροπής των πολιτικών του Μνημονίου, που οδηγούν τους Έλληνες πολίτες στη φτώχεια, δημιουργώντας έντονα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Ένα Μνημόνιο, που ακυρώνει το σημαντικό ρόλο και τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού της στερεί πόρους, μετατρέποντάς την κυριολεκτικά σε «γίγαντα με πήλινα πόδια».

Έξι μήνες μετά την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται από τη μεγαλύτερη, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Την ίδια ώρα, η ελληνική οικονομία βουλιάζει στη βαθύτερη ύφεση των τελευταίων 30 ετών. Η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών και οι προβλέψεις για αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης-χαμηλότερους ακόμα και από -4% αναγκάζουν τόσο τους εμπνευστές, όσο και τους θερμότερους υποστηρικτές του Μνημονίου να κάνουν λόγο για λάθος «συνταγή».

Η σημερινή κυβέρνηση, με την αρχική καταστρεπτική της απραξία και μια σειρά ανεύθυνων και εγκληματικών χειρισμών της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, με παλινωδίες και δηλώσεις ότι «δεν υπάρχει σάλιο», μετέτρεψε την κρίση χρέους, που αντιμετώπιζε η χώρα, σε κρίση δανεισμού. «Μνημονεύοντας» παντού την Ελλάδα ως «τιτανικό» και ως «χρεοκοπημένο κράτος», εμφάνισαν το «Μνημόνιο» ως μονόδρομο. Χρησιμοποίησαν το δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεωκοπία», προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όταν και έταζαν στους πάντες τα πάντα, ολοκληρώνοντας την «πολιτική εξαπάτηση» του ελληνικού λαού. Με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν ένα «πολιτικό» και «ηθικό» άλλοθι, για να εξαπολύσουν στα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας τη σκληρότερη επίθεση στη σύγχρονη ελληνική μεταπολιτευτική ιστορία.
 

Με την υπογραφή του Μνημονίου αλλά και του Επικαιροποιημένου Μνημονίου εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, ενώ το Σύνταγμα καταστρατηγείται σχεδόν σε κάθε νέα κυβερνητική απόφαση. Γενικεύεται μια βαθιά κρίση θεσμών και αξιών. Λαμβάνονται μονομερώς και επιβάλλονται, χωρίς ούτε καν το στοιχειώδη κοινωνικό διάλογο, μέτρα που καταργούν κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πολύχρονοι αγώνες της εργατικής τάξης θυσιάζονται στο βωμό μιας επίπλαστης οικονομικής σταθερότητας, διαμορφώνοντας συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Έχει επιβληθεί στη χώρα μας ένα ιδιότυπο «κοινωνικό εμπάργκο». Όταν στην Ευρώπη διασφαλίζονται, και με δικές μας πολλές φορές πρωτοβουλίες, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενδυνάμωση της κοινωνικής προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και άλλα κοινωνικά μέτρα, στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται τίποτα, αφού φαίνεται να βρισκόμαστε υπό μια «ειδική αρμοστεία».

Η αγορά εργασίας απορυθμίζεται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την ουσιαστική αποδυνάμωση του ΟΜΕΔ, ενώ οι ευέλικτες μορφές εργασίας επεκτείνονται άναρχα και χωρίς κανόνες. Τα «μπλοκάκια» και η μερική απασχόληση γίνονται κανόνας για να βρει κάποιος δουλειά. Ο αριθμός των «φτωχών εργαζόμενων» πολλαπλασιάζεται και αυξάνει επικίνδυνα το ποσοστό των συμπολιτών μας, που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Το μεροκάματο και το ένσημο είναι επισφαλή και δυσεύρετα, με το 25% των ελλήνων εργαζόμενων να εργάζεται χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Η πραγματική ανεργία προσεγγίζει το 20%, με τους νέους και τους εργαζόμενους προχωρημένης ηλικίας να καταδικάζονται στην εργασιακή περιπλάνηση. Κάθε ελληνική οικογένεια, πλέον, έχει και ένα άνεργο μέλος.

Οι παραγωγικοί κλάδοι αποδιαρθρώνονται και η οικονομική δραστηριότητα βυθίζεται. Μεγάλες εργοστασιακές μονάδες μετεγκαθίστανται σε άλλες χώρες και τα «λουκέτα» είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο σε μια «στεγνή» από ρευστότητα αγορά. Οι αυξήσεις στα καύσιμα κρατούν παγωμένα τα ελληνικά νοικοκυριά και μετατρέπουν την οδήγηση σε σπορ πολυτελείας. Οι συγκοινωνίες διαλύονται και η τιμή των εισιτηρίων «τραβά την ανηφόρα». Ο πληθωρισμός αγγίζει το 5.6% και σε συνδυασμό με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων συρρικνώνουν την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών, μετατρέποντας αγαθά πρώτης ανάγκης σε πολυτέλεια. Μια νέα γενιά υπερχρεωμένων οικογενειών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναπαράγεται. Η μικρομεσαία τάξη αποσυντίθεται, με την απαισιοδοξία να κυριαρχεί σε κάθε ελληνικό σπίτι και τους Έλληνες να καλούνται να θυσιάσουν το «σήμερα» και να υποθηκεύσουν το «αύριο». Οι κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες οξύνονται και οι νέοι πτυχιούχοι μεταναστεύουν στερώντας τη χώρα από πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

Ήρθε η ώρα, τώρα είναι η ευκαιρία, να καταγγείλουμε τα κοινωνικά άδικα μέτρα του Μνημονίου και να καταδικάσουμε, αυτούς που τα πήραν, χωρίς τη συναίνεση του ελληνικού λαού. Να καταδικάσουμε εκείνους, οι οποίοι με ψέματα πήραν την εξουσία και οδήγησαν τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτό θα το κάνουμε με την συμμετοχή μας και τη ψήφο μας, υπερψηφίζοντας τους δικούς μας συνδυασμούς σε Δήμους και Περιφέρειες, τους νέους ανθρώπους, που με τη στήριξη όλων μας, θα διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας και ένα ισχυρό μήνυμα στην αλαζονική συμπεριφορά της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

 

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης