Κώστας Πουπάκης

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 -

«Τελευταίος ο πολίτης» για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

E-mail Εκτύπωση

«Τελευταίος ο πολίτης» για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
Δύο στα δύο πλήγματα «κατάφερε» το υπουργείο Οικονομικών στα θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων

Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία πρώτη ανέδειξε τους κινδύνους παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην περίπτωση της φοροκάρτας, αλλά και σε αυτή της δημοσιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών στο διαδίκτυο και τις δύο αρνητικές γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας των Καταναλωτών έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παροιμιώδης ανεπάρκεια της κυβέρνησης σε θέματα προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια που τη φέρνουν αντιμέτωπη τόσο με τις κοινοτικές, όσο και με τις εθνικές αρμόδιες αρχές. Θα έπρεπε να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευθύνη αντί να εκτοξεύει πρόχειρα νομοσχέδια χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία.

Δύο φορές η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε να επιτεθεί στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών: και τις δύο, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αντέδρασε. Άφησε εκτεθειμένη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, γνωμοδοτώντας αρνητικά και στη φοροκάρτα και στην άκριτη δημοσιοποίηση της περιουσιακής κατάστασης των πολιτών στο Διαδίκτυο, αναδεικνύοντας τα κενά στην προστασία προσωπικών δεδομένων.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι κάθε φορά που θα επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών θα μας βρίσκει απέναντι».

Σημειώνεται ότι ο έλληνας ευρωβουλευτής έχει αναδείξει τα δύο ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ερωτήσεις που κατέθεσε αναφορικά με τον κίνδυνο παραβίασης των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών και δημιουργίας «καταναλωτικού προφίλ» όσον αφορά την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, καθώς και το ρίσκο έκθεσης σε κακόβουλες πράξεις που ενέχει η δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων. Και στις δύο περιπτώσεις η Επιτροπή διατύπωσε στις επίσημες απαντήσεις της, επιφυλάξεις για μέτρα τέτοιου χαρακτήρα.


 

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης