Κώστας Πουπάκης

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 -

Η κυβέρνηση των αντιφάσεων επιβεβαιώνει την αποτυχία της στην πάταξη της ασυδοσίας στην αγορά των καυσίμων

E-mail Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ
του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


«Η κυβέρνηση των αντιφάσεων επιβεβαιώνει την αποτυχία της στην πάταξη της ασυδοσίας στην αγορά των καυσίμων.

45 ημέρες μετά τις ένθερμες δηλώσεις του κ. Ρόβλια που περιφερόμενος στα ΜΜΕ υποστήριζε ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά καυσίμων, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με μια ομολογία αποτυχίας διαψεύδει τον Υφυπουργό του, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική συμπεριφορά που είχε επισημάνει και ο αρμόδιος ευρωπαίος Επίτροπος σε σχετική μας ερώτηση.

18 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση ανακάλυψε επιτέλους το πρόβλημα στη βενζίνη, καθώς μέχρι σήμερα στοχοποιούσε όποιον με υπευθυνότητα καταδίκαζε ως «εγκληματικές» τις πρακτικές αισχροκέρδειας, που εκτόξευσαν την τιμή της στα ύψη.

Απαιτείται άμεσα εξορθολογισμός της αγοράς, πάταξη της κερδοσκοπίας και επιτέλους προστασία του συμφέροντος των καταναλωτών. Σε καμία περίπτωση το «πλαφόν» από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι μια ακόμη ένδειξη αδυναμίας, μιας κυβέρνησης που κυριολεκτικά έχει ξεμείνει από βενζίνη».

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης