Κώστας Πουπάκης

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 -

Κυβερνητική έμπνευση και όχι «τροϊκανή» απαίτηση το άρθρο 37

E-mail Εκτύπωση

 

ergasia


Κυβερνητική έμπνευση και όχι «τροϊκανή» απαίτηση το άρθρο 37

Ο «εργασιακός μεσαίωνας» είναι αποκλειστικό έργο ΠΑΣΟΚ


Το μείζον ζήτημα του «πραγματικού συντάκτη» του άρθρου 37 έθεσε στην Κομισιόν με σχετική ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης μετά και τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών προς την επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. κα Λαγκάρντ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κ. Πουπάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Όπως προκύπτει ο εργασιακός μεσαίωνας και η κοινωνική αποσύνθεση που διαμορφώνεται με το περιεχόμενου του άρθρου 37, δεν είναι απλά μια παράλογη «τροϊκανή απαίτηση» που σπεύδει τυφλά και αδιαπραγμάτευτα να υιοθετήσει η κυβέρνηση, αλλά αποτελεί μια ακόμη αποκλειστική έμπνευση του κυβερνώντος κόμματος με εγκληματικές συνέπειες για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία. Την ώρα που οι κοινωνικοί εταίροι τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της διαφύλαξης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων ως εγγύηση για την εργασιακή ειρήνη και την εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού, η κυβέρνηση επιβάλλει μονομερώς και «πραξικοπηματικά» τη διάλυση της κοινωνικής προστασίας, δημιουργώντας συνθήκες οριστικής κατάρρευσης της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου. Τα μέτρα που «νομοθετούν» έχουν ξεπεράσει κάθε «κόκκινη γραμμή», οι πολιτικές τους έχουν πλέον εξαντλήσει τα κατώτατα όρια αντοχής και ανοχής εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και του αγροτικού κόσμου. Η «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της κοινωνίας εγκυμονεί έντονους κινδύνους για ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κάποιοι, όσο και αν κρύβονται πίσω από το προσωπείο της «τρόικας», πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης