Κώστας Πουπάκης

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 -

8ο Τακτικό συνέδριο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

E-mail

Νεοδημοκράτισσες-Νεοδημοκράτες, Οννεδίτισσες-Οννεδίττες, Δακίτισσες και Δακίττες
Το Συνέδριό μας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της χώρας.
• Η ανεργία-ιδιαίτερα των νέων, αυξάνει ραγδαία,
• οι ευέλικτες μορφές εργασίας επεκτείνονται άναρχα και χωρίς κανόνες.
• Οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες διευρύνονται, έχει ξεπεράσει το 20% των Ελλήνων που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Η ενδυνάμωση του Κράτους Πρόνοιας αποτελεί μονόδρομο- για τη διαφύλαξη αν θέλουμε της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας.
Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης-χώρες που διαθέτουν παραδοσιακά ισχυρό κοινωνικό κράτος, έχουν αντιληφθεί αυτήν την αναγκαιότητα. Για αυτό & όλες οι τροπολογίες, που καταθέτουμε ομόφωνα-ως ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής γίνονται ομόφωνα αποδεκτές & ενσωματώνονται σε Ευρωπαϊκές Οδηγίες.
Αντίθετα με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ελλάδα, με μια σειρά αυθαίρετων και μονομερών αποφάσεων, καταστρατηγεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, λαμβάνοντας μέτρα διάλυσης του κοινωνικού κράτους. Με :
• την απελευθέρωση των απολύσεων
• τη μείωση έως και 60% των αποζημιώσεων.
• Την ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,
• τη δημιουργία «εργαζομένων α λα καρτ»,
• καθώς και της «γενιάς των 500 Ευρώ».
• Με αυξήσεις ορίων ηλικίας και πενιχρές συντάξεις.
• Με περικοπές σε δώρα και μισθούς, που υπολείπονται, ήδη, κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εκεί είμαστε και τα βλέπουμε

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, που η σημερινή κυβέρνηση, με την εξάμηνη απραξία της και την ακατάσχετη κινδυνολογία της, την μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού.
Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα. Μέτρα, όμως, Όχι εισπρακτικά-που αναγκάζουν τους μισθωτούς, να ξαναπληρωσουν, τους μόνιμους δηλαδή και νόμιμους χρηματοδότες του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλά μέτρα αναπτυξιακά και κοινωνικά δίκαια.

Οι νεοδημοκράτες εργαζόμενοι, έχουν από καιρό απορρίψει, συνθήματα όπως «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» . Είναι κοινωνικά φιλελεύθεροι, με εκσυγχρονιστικές τάσεις, υποστηρίζοντας πάντα τον ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο.
Δε συμμετέχουν, όμως, σε προσχηματικούς και εκ των υστέρων διάλογους - σαν αυτούς που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, που αναζητά συνενόχους στην σκληρότερη επίθεση ενάντια στην κοινωνία των εργαζομένων από την μεταπολίτευση και μετά.
Λένε «ναι» στη στήριξη των επιχειρήσεων, διότι εργαζόμενοι και εργοδότες στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, πρέπει να συνεργάζονται «για το κοινό καλό».
Λένε «ναι» στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως και στη λειτουργία των πρώην κρατικών επιχειρήσεων, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, προκειμένου να επιβιώσουν στο διεθνή ανταγωνισμό, να αναπτυχθούν και να εξυγιανθούν μέσα από στρατηγικές συμμαχίες.
Λένε, όμως, "όχι", σε ύποπτες και μονομερείς ρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματιών και όποιων άλλων συμφερόντων.

Δεν περιμένουμε όλοι στην ΝΔ να συμμεριστούν αυτές τις θέσεις.
Κάποιοι, άλλωστε, πιθανόν να μην γνωρίζουν τι θα πει αγώνας για ένα ένσημο, αγώνας για επιβίωση με συντάξεις των 350 ευρώ ή μισθούς 700 ευρώ, για να ζήσουν και να μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Δεν είναι όλοι από εύπορες Οικογένειες. Παιδιά-φοιτητές που για να τελειώσουν τις σπουδές τους κάνουν και μια και δύο παράλληλα με τις σπουδές τους-δουλειές.
Γιαυτό και λέμε προς κάθε κατεύθυνση…. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τη ΔΑΚΕ, τους Δακίτες και τους Εκπροσώπους τους....
Χωρίς αυτούς, και την υπεύθυνη στάση τους, καμιά από τις πετυχημένες μεταρρυθμίσεις κατά την διακυβέρνηση του ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ που προηγούμενα αναφέρθηκαν, για ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΤΕ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ κλπ μπορεί και να μην είχαν πραγματοποιηθεί…
Η ΔΑΚΕ είναι ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη-που εντάσσεται ιδεολογικά και όχι οργανωτικά στην ΝΔ. ας το καταλάβουν όλοι ότι η ΔΑΚΕ είναι η φωνή των εργαζομένων στη ΝΔ και όχι η φωνή της ΝΔ στους εργαζομένους.. Δεν παίρνει εντολή από κανέναν-εκτός των εργαζομένων από τους οποίους εκλέγεται, αντλεί τη δύναμη της και αποτελούν τη μοναδική νομιμοποιητική της βάση.
Στηρίζει τη ΝΔ γιατί πιστεύουμε σε αυτήν, είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, και είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε αυτήν….
Όπως δεν μπορεί να φορτώνουν ξαφνικά τις συνέπειες του Ασφαλιστικού στους ασφαλισμένους με τις μεγαλύτερες κρατήσεις και τις μικρότερες συντάξεις στην «Ευρώπη των 15».
Όταν υποκριτικά δήθεν ξεχνούν ότι Η τρύπα του Ασφαλιστικού δημιουργήθηκε, κυρίως, από τις πολιτικές ηγεσίες με την εκμετάλλευση των αποθεματικών, άλλοτε με στέρηση τόκων υπέρ τραπεζιτών και μεγαλο-επιχειρηματιών, άλλοτε με χαριστικές ρυθμίσεις εργοδοτικών εισφορών και παιχνίδια αποθεματικών των ταμείων στο Χρηματιστήριο, και άλλοτε με φόρτωμα στα ταμεία προκλητικών εθελουσίων εξόδων σαραντάρηδων συνταξιούχων. Για όσους λένε ναι-στα μέτρα, ίσως να μην ξέρουν ότι με τα 40 χρόνια ασφάλισης, με την ανεργία και μαύρη εργασία μπορεί να χρειαστούν και 50-60 χρόνια εργασίας…

Ευτυχώς τα μηνύματα από τη μαχόμενη κοινωνική βάση έφτασαν στην νέα δημοκρατία,
και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, ο Αντώνης Σαμαράς σωστά καταψήφισε αυτά τα αντιλαϊκά και κοινωνικά ανάλγητα μέτρα.
Σε αυτή την πορεία ενός κοινωνικού φιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο και εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι νεοδημοκρατες εργαζόμενοι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή
 

 

Social Networks

Με ενδιαφέρει η γνώμη σας

Περιμένω τις απόψεις, προτάσεις, θέσεις σας σε θέματα που σας αφορούν. Είμαι στη διάθεσή σας να αναλάβω δράση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Υποβολή ερώτησης